10 lucruri care te ajută să ai mai mulți bani

Posted by

Banii reprezintă principala resursă din viața fiecărui om, fără bani nu te poți descurca în societate, nu mai trăim ca în evul mediu ca să facem troc, acum orice dorim să cumpărăm ne folosim de bani. Este important cum ne administrăm banii, mulți aleg să îi țină în bancă pe când alții preferă să îi cheltuie sau să îi investească într-o afacere. Finanțele personale sunt conform principiului lui Pareto care spune că 80% pozitive se obțin cu 20% din eforturile depuse. Înainte de a te apuca să investești în ceva și faci lucruri complicate dar prea puțin eficiente ia în considerare tehnica lui Pareto.

Cum ne influențează banii în viața de zi cu zi:

1. Educația financiară.

Este foarte important să învățăm despre bani, cum să-i administrăm, cum să-i păstrăm și cum să-i investim. Omul trebuie să fie stăpânul banilor și nu invers. Din momentul în care ai prins ritmul funcționarii banilor deja te gândești că finanțele personale nu mai reprezintă o provocare.

2. Economisește restul și cheltuie mai puțini bani.

Multe persoane consideră că ajustarea în mod corespunzător a veniturilor și a cheltuielilor nu îi ajută foarte mult în păstrarea banilor, însă în realitate este altfel. O economie făcută din timp ar putea să te ajute într-o situație dificilă.

3. Nu impresiona pe nimeni prin lucrurile pe care le deții.

Un lucru bine știut este că oamenii superficiali sunt singurii care te vor judeca după câți bani ai sau după lucrurile pe care le deții. Prietenii și ceilalți oameni din viața ta te vor judeca doar după caracterul tău. Banii nu pot cumpăra omul.

4. Investește din timp.

Dacă vei investi din timp vei avea mai mult timp la dispoziție pentru a învăța, vei câștiga suficientă experiență pentru a recupera greșelile făcute sau investițiile neprofitabile.

5. Nu confunda activele cu pasivele.

Un activ poate fi de un credit pentru ați cumpăra proprietăți sau bunuri care pe viitor ar putea să îți aducă venituri și ale căror valori cresc în timp. Dacă spre exemplu ești mai interesat să faci credite pentru consum atunci deja te încadrezi în categoria pasivelor, ce nu te vor ajuta să te dezvolți financiar. O mașină de exemplu, de cele mai multe ori este un pasiv și nu un activ.

6. Încearcă să ai pe lângă tine doar oameni pozitivi.

Viața este și așa foarte scurtă, încearcă să ai mereu lângă tine doar oameni în care te poți baza, oameni care nu sunt interesați de banii tăi. Nu lăsa lucrurile financiare să te controleze, comportă-te în aceeași măsură în care se comportă și prietenii tăi.

7. Păstrează bani pentru situații neprevăzute financiar.

Nu se știe niciodată când o să ai mare nevoie de bani, cel mai bine ar fi să îți faci un cont la bancă unde să îți depui o parte din bani pentru a fi liniștit cu privire la situațiile mai grele din viața ta.

8. Ai întotdeauna grijă de banii tăi

Nu te încredere în prieteni sau cunoștințe cu privire la afacerile pe care plănuiești să le deschizi sau în care vrei să investești. Cele mai bune calcule ți le faci singur.

9. Planifică-ți viitor.

Dacă ai reușit în afaceri nu te grăbi să îți acorzi o recompensă, economisește fiecare ban și pune deoparte o sumă care să te satisfacă. Viitorul îți poate rezerva foarte multe lucruri, iar tu vei fi cel care va suporta consecințele.

10. Nu îți irosi banii.

Așa cum îți tratezi cel mai bun prieten la fel trebuie să te comporți și cu banii, tratează-i cu respect și recunoștință, nu se știe niciodată când vei ajunge în impas.

Întotdeauna să fii optimist și să privești partea bună a lucrurilor. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *