5 acțiuni de făcut înainte să vină următoarea criză financiară

Posted by

Cum ar fi ca în data de 15 ianuarie 2020 piețele globale să fie lovite de schimbări radicale care să afecteze peste jumătate din prețurile acțiunilor și imobiliarelor? Astfel de schimbări ar putea să aibă un impact foarte mare asupra prețurilor, iar acțiunea ar urma să se oprească pe 1 martie 2021 când toate activele afectate vor începe să crească spectaculos cu zeci de procente.

Data de 15 ianuarie ar putea să te facă să aștepți cu banii cash pregătiți și să cumperi la prețuri minime exact înainte ca piețele să își revină, factor ce ar putea să îți aducă profituri de zeci și sute de procente fără prea multe bătăi de cap. Există însă și excepții, întrucât nimeni nu poate să prevadă exact cândva veni criza, oricât de multe semne ar exista pe piață. Din păcate semnele pe care le vedem pe piață sunt simple vulnerabilități, pentru creșterea datoriilor, creșterea economică, tensiuni politice, inflație, comerț internațional și conflicte în desfășurare. Astfel de vulnerabilități au existat și vor exista tot timpul, acumulându-se în timp. În orice moment poate apărea ceva imprevizibil care să le declanșeze, acest tip de eveniment fiind denumit black swan sau mai bine zis lebăda neagră și este impredictibil.

În timpul unei astfel de crize, oamenii sunt foarte afectați de pierderea joburilor, scăderea veniturilor, faliment, pierderea valorilor investițiilor, devalorizarea proprietăților, etc. Totodată sunt și persoane care în timp de criză își cresc considerabil veniturile.

Ce facem înainte de a veni criza financiară?

1. Programarea unei vacanțe nu este deloc bine venită în astfel de cazuri, la fel nici achiziția unei noi mașini sau a unor bunuri neutilizabile pentru următoarele luni. Venitul activ îți va asigura nivelul de trai și economisirea, pe când venitul pasiv îți va capitaliza banii până când vei deveni independent financiar.

2. Păstrează cash mai mult timp pentru oportunități viitoare, te încadrezi perfect în managementul riscului și siguranță. Cu un mic sacrificiu poți să câștigi profituri mai mari data viitoare.

3. Realizează noi surse de venit și dezvoltă noi idei de afaceri, atât pasiv cât și activ, creativitatea și perseverența ajutându-te să ajungi la rezultatele pe care ți le dorești.

4. Alocarea activelor intră de asemenea în rândul celor ce nu investesc doar în acțiuni volatile, obligațiuni și mărfuri. În caz de criză financiară, o astfel de acțiune va crește dar și va scădea pe de altă parte.

5. Îmbunătățește în mod constant mediul tău de lucru. Lucrează la mind-setul tău, crește potențialul dezvoltării afacerii tale. Lucrează mai mult cu tine, la inteligența emoțională, lucrul cu fricile și convingerile nesuportive, mentalitate, percepția asupra sinelui, încrederea etc. dar și cea a abilităților organizaționale, de specializare, profesionale.

În concluzie, niciodată nu vom ști când va veni criza financiară, însă știm că va veni la un moment dat și trebuie să fim pregătiți pentru ceea ce va urma, însă acest lucru nu trebuie să ne sperie. De fiecare dată va fi o altă provocare, care te va ajuta să crești și mai mult pe toate planurile.  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *