Trei metode simple pentru a beneficia de venituri pasive

Posted by

De fiecare dată când te gândești la bani, de fapt vizualizezi toate cheltuielile și datoriile pe care le ai și de foarte multe ori venitul activ (salariul) nu îți este suficient. Poate că ar fi ceva mai eficient dacă am aminti și de acele contracte de drepturi de autor, dar care și acestea se rezumă tot la un venit activ. Mai exact venitul activ este acel venit pentru care tu muncești zi de zi, fie că ești angajat la o firmă, companie, multinațională sau pur și simplu ești un angajat al statului.

Faptul că trebuie să muncești zi de zi sau ai un program de lucru, asta reprezintă venitul activ, căci în momentul în care îți dorești să faci o pauză sau să iei un concediu fără plată prelungit nu vei mai avea nici un fel de venit. Ceea ce este cu adevărat interesant este faptul că poți avea și câteva venituri pasive asta în cazul în care te gândești să realizezi ceva măreț și în același timp isteț pentru a salva veniturile din perioada în care tu nu vrei să muncești sau pur și simplu doar îți dorești să călătorești mai mult fără să fii nevoit să stai doar la birou sau doar să lucrezi.

Prin urmare un astfel de venit pasiv este considerată pensia, dar asta pentru momentul în care vei ajunge să încasezi această pensie și bineînțeles dacă vor exista angajați care să plătească toate acele cotizații către stat pentru a-ți încasa pensia.

Tipuri de venituri pasive pe care le poți obține și tu

Cred că pentru fiecare dintre noi este foarte important să avem în vedere și realizarea unui venit pasiv și asta pentru că nu vei fi capabil în orice moment să fi activ 100% pentru a putea muncii. În schimb dacă ai în vedere acest lucru te poți îndrepta către următoarele variante de venituri pasive:

  • venituri pasive din investiții – poate că o bună parte dintre voi se gândesc la investiții precum depunerea banilor într-un depozit bancar, fonduri mutuale, acțiuni la bursă sau de ce nu investiții în monede virtuale, însă unele nu sunt foarte eficiente așa cum sunt depozitele bancare sau unele sunt foarte riscante și aici pot intra toate celelalte categorii de venituri pasive din investiții;
  • venituri pasive din bunurile pe care le deții – cu siguranță există persoane dintre voi care au locuințe pe care le închiriază, asta în cazul în care au cel puțin două locuințe. Cu toate astea veți putea închiria și o cameră din casa în care locuiți sau vă puteți închiria mașina atunci când sunteți plecat din oraș pentru o perioadă ceva mai lungă și nu veți avea nevoie de ea;
  • și bineînțeles ultimul tip de venituri pasive, dar nu cel din urmă sunt veniturile pasive din cursuri sau cărți – dacă ești priceput într-un anumit domeniu și îți mai place și să scrii sau să explici într-un mod foarte convingător, atunci poate că este momentul să te axezi pe scrierea unor cărți sau cursuri. Pentru fiecare vânzare a unei cărți sau curs te poți bucura de venituri pasive;

Poate că la prima vedere toate aceste lucruri nu sunt chiar atât de interesante, dar pe măsură ce veți înțelege și veți depista aceste venituri pasive cu siguranță o parte dintre voi se vor orienta către aceasta. Așadar dacă îți dorești să stai degeaba, dar să ai și venituri poate că a venit timpul să munciți acum ceva mai mult și să aveți suficientă răbdare pentru a avea parte de aceste venituri pasive în viitorul apropiat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *